Soukromé zprávy
Soukromé zprávy
Obsah fóra SE-tuning.cz » (DN) DB2020

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
K610 návody !nové návody! Jdi na stránku: 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
elvis
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Poděkovali mu 3 lidé
ve 2 příspěvcích
Příspěvek #28072 Zaslal: 01.03.07 21:20    Předmět: K610 návody !nové návody! Citovat

začnem základom: FLASH a DECUSTOMIZÁCIA + zmena IKONIEK MENU + w850i ACOUSTIC:
!pred flashovaním vždy telefón naplno nabite a vyberte SIM a pamäťovú kartu!
UPOZORNENIE: flashovať sa dajú len telefóny s CID49 firmwareom. sú to R1ED001 CID49, R1CF001 CID49 a R1CB001 CID49. CID51 a 52 sa zatiaľ NEDAJÚ flashovať.
ak máte problém zohnať niektoré súbory, spravil som pack ktorý obsahuje:
Firmware (R1ED001 FS aj MAIN)
Cust pack (CENT_EUROPE)
phoneXS v2.10 alpha6
w850i acoustic
Active menu mnou upravené pre k610i
links:
kód:
http://rapidshare.com/files/18895460/k610i.rar.html
http://www.speedyshare.com/885170473.html
http://data2.edisk.cz/stahni/18426/k610i.rar_21.99MB.html

varovanie: zásahmi do firmwaru telefónu prídete o záruku. pred flashovaním si dôkladne prečítajte návod!
+zatiaľ jediný spôsob ako flashnut a upravovať k610i je brute forcing pomocou phoneXS (hrubou silou – phoneXS sa bude do telefónu pokúšať dostať až kým sa mu to nepodarí – preto môže celý proces trvať aj niekoľko hodín/dní).
+takže niekde na disk si rozbalíme phoneXS a súbory:
K610_R1ED001_FS_CENT_EUROPE_RED49.fbn
a
K610_R1ED001_MAIN_GENERIC_RED49.mbn
telefón vypneme a !!!vyberieme SIM a pamäťovú kartu!!! (batériu vložíme späť)
+spustíme phoneXS zobrazí sa nastavanie pripojenia telefónu (communication settings). ak používate kábel ktorý ste dostali s fonom (DCU-60) nič nemeňte a stlačte Start.

+phoneXS vás požiada aby ste držali tlačidlo C na fone a pritom telefón pripojili.
tak to urobíme a v ľavom okne nabehnú informácie o telefóne a správa že phoneXS je pripravený na použitie:

ak sa tak nestane alebo sa telefón zapne, pravdepodobne nemáte USB Flash driver, tak si ho doinštalujte.
+a môžeme začať flashovať. (odporúčam flashnúť firmware R1ED001 – je najnovší s CID49. !!!v žiadnom prípade nepoužívajte firmware R1GB001 – zmení CID na 51 – ten phoneXS nedokáže prelomiť a nebudete môcť telefón finalizovať!!! – zostane nefunkčný! pomôže už len servis alebo wotanserver).
zaškrtneme Flash Main Firmware a vyberieme súbor K610_R1ED001_MAIN_GENERIC_RED49.mbn. zaškrtneme aj Flash File System a vyberieme K610_R1ED001_FS_CENT_EUROPE_RED49.fbn. (!nezaškrtávame Customize File System!). stlačíme Flash a počkáme pár minút.
+phoneXS flashne niekoľko blokov a až skončí telefón odpojíme ale nezapneme. vyberieme a znovu vložíme baterku.
+teraz musíme telefón finalizovať. zavrieme phoneXS a pripravíme si Cust pack. spolu s phoneXS ste rozbalili aj adresár files_to_upload (ak ste použili môj pack). ak nie vytvorte ho tam kde máte phoneXS – musí s ním byť v rovnakom adresári. takto:

+doňho rozbaľte celý obsah z adresára Cust Pack z balíku aj s celou cestou. po rozbalení to bude vyzerať takto: files_to_upload -> tpa -> preset -> custom - a v ňom 14 súborov.
+ak chcete, môžete si rovno upraviť aj menu. môžete to urobiť aj neskôr, ale budete znovu musieť čakať bohvie ako dlho. spravíte to tak že v adresári files_to_upload vytvoríte adresáre týmto spôsobom: tpa -> preset -> system -> menu – do adresára menu nakopírujete ikonky + súbor menu.ml.. buď moje active menu alebo nejaké iné čo nájdete tu na fóre. rovnako môžete dať do telefónu acoustic súbory w850i (mierne sa zvýši hlasitosť a kvalita prehrávania hudby) – rozbalíte celý obsah súboru w850i_acoustics do files_to_upload.
na záver to bude vyzerať takto:

+teraz znovu pustíme phoneXS a pripojíme telefón ako predtým. dole sa prepneme na záložku FSX a stlačíme Start FSX. phoneXS začne brute forcing aby sa nabúral do telefónu. bude to vyzerať takto:

+toto môže trvať dosť dlho. záleží to od šťastia. ja som zatiaľ flashol 3 k610i a trvalo to od 8min do 2,5hod. priemer je asi 5 hod ale môžu to byť aj dni. pokým ale bežia tie čísla 1000...2000...3000...atď. (znamená to počet pokusov na prelomenie ochrany) všetko je v poriadku a treba len čakať.
+až phoneXS hackne fon a nahraje cust pack a menu, telefón odpojíme, vyberieme baterku, vložíme SIM a pamäťovú kartu, vložíme baterku a keď fon zapneme, voila, mame decustomizovanú k610i s novým menu ktorá hraje ako w850i.

dúfam že sa vám návod páči a že pomôže Very Happy
najbližšie sem hodím návod ako zmeniť font v k610i Cool

-------------------------------------------------------------------------------------
edit 16.3.207
-------------------------------------------------------------------------------------

Naposledy som tu sľúbil návod na zmenu fontu k610 tak tu ho máte spolu s ďalšími 2 návodmi. (návody predpokladajú že máte už flashnutú K610i R1ED001 a vyžadujú znalosť phoneXS/XS ++. každú úpravu môžete urobiť samostatne alebo všetky naraz. Všetky úpravy v návodoch robíte na vlastnú zodpovednosť.)
Od posledného návodu nikto neprišiel na iný spôsob ako sa dostať do file systemu k610 ako brute forcing, preto budeme na uploadovanie súborov do telefónu používať známy phoneXS (alebo XS++ - v podstate to isté).
Mininávod na na upload cez phoneXS:
Uploady všetkých súborov budeme robiť cez funkciu FSX v programe phoneXS a to tak že do adresára files_to_upload rozbalíme spolu s celou cestou všetko čo chceme do telefónu dať a spustíme FSX. Ak si nie ste istý kam čo dať, uploadol som file system k610 spolu s originálnymi súbormi:
kód:
http://www.filefactory.com/file/6894b1/

ZMENA FONTU K610i:

Balíček so súbormi:
kód:
http://www.filefactory.com/file/e0e064/

Zmena fontu funguje tak že v telefóne nahradíme pôvodný súbor font.xml, upraveným, ktorý odkazuje na fonty uložené v prístupnej časti pamäte (/tpa/user/other/fonts/). Nový font.xml uploadneme do adresára tpa/preset/system/fonts pomocou phoneXS. V balíčku je už všetko pripravené, stačí rozbaliť obsah adresára zmeneny_font do files_to_upload v phoneXS a spustiť FSX. Keď sa skončil upload, v pamäti teleónu, v časti other – iné, sa vytvoril nový adresár Fonts, v ktorom sú 4 súbory: regular.ttf, bold.ttf, bolditalic.ttf a italic.ttf (sú to calibri fonty). Ak chcete zmeniť font, stačí premenovať akýkoľvek font ktorý podporuje slovenské znaky na regular.ttf , nahradiť ním ten v telefóne, vypnúť a zapnúť telefón a nový font je tu. Ak sa vám žiadny nový nezapáči, v balíčku je aj pôvodný regular.ttf a bold.ttf font.

PREMIESTNENIE LAYOUTU A MENU NA KARTU + LAYOUT BEZ SCROLLBARU A NÁZVU OPERÁTORA:

Balíček so súbormi:
kód:
http://www.filefactory.com/file/934391/

Do telefónu uploadneme zástupcov, ktorý budú odkazovať na menu a layout na pamäťovej karte. Použil som zástupcov z k750 ktorá má inú cestu na kartu (nechcelo sa mi to prepisovať), preto najprv vytvoríme na pamäťovej karte takýto systém adresárov: MSSEMC / Media files / other. V other spravíme 2 adresáre menu a layo. V menu spravíme znovu adresár menu a doňho nakopírujeme nejaké menu (ikonky + menu.ml) – napríklad active menu ktoré som priložil. V adresári layo to isté – ďalší adresár layo a doňho súbor layout.xml (napríklad priložený layout bez scrollbaru a názvu operátora).
Do files_to_upload rozbalíme všetkých 37 menu zastupcov a layout zastupcu s celou cestou: tpa/preset/system/menu –pre menu zastupcov a tpa/system/layout -pre layout zastupcu. Ak ste do telefónu už dávali nejaké menu, v phoneXS pridajte do Delete Files/s tieto súbory (pre istotu ak by v telefóne už boli nejaké ikonky s rovnakými názvami ako zástupcovia phoneXS ich zmaže):
kód:
/tpa/preset/system/menu/menu.ml
/tpa/preset/system/menu/icon1_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon1_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon1_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon2_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon2_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon2_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon3_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon3_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon3_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon4_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon4_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon4_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon5_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon5_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon5_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon6_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon6_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon6_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon7_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon7_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon7_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon8_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon8_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon8_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon9_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon9_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon9_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon10_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon10_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon10_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon11_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon11_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon11_unselected.png
/tpa/preset/system/menu/icon12_selected.gif
/tpa/preset/system/menu/icon12_selected.png
/tpa/preset/system/menu/icon12_unselected.png

poznámka: minimálne musíte zmazať pôvodný layout, lebo ho telefón použije namiesto skratky:
kód:
/tpa/system/layout/layout.xml

Spustíme FSX. Po skončení uploadu bude telefón načítavať menu a layout z karty z adresárov menu a layo. Okrem nich môžete dať do telefónu koľko chcete menu a layoutou – ich adresáre sa musia volať ináč ako menu a layo. Ak chcete menu zmeniť, premenujete adresár menu na niečo iné a adresár v ktorom je menu ktoré chcete použiť premenujte na menu. Vypnete a zapnete telefón a je to. To isté s layoutom. Dúfam že som to napísal zrozumiteľne. Laughing
tip:layot.xml teraz môžete upravovať aj v mobile cez MobiExplorer Cool
POZOR: všetky ikony menu sa musia volať icon1_selected.png, icon1_unselected.png, icon2_selected.png, icon2_uselected.png .....atď a pre fullscreen menu icon1_selected.gif, icon2_selected.gif ..... ináč ich telefón nezoberie
NOVÝ CAMDRIVER:
Balíček so súbormi:
kód:
http://data2.edisk.cz/stahni/33397/novy_camdriverk610.rar_31.57kB.html

Rovnaký postup ako v predošlých prípadoch – do files_to_upload rozbalíme nový camdriver0.dat s cestou ifs/settings/camera a phoneXS-om ho uploadneme do telefónu. Tento camdriver znižuje JPG kompresiu pri vysokej kvalite a tým aj kvalitu fotiek. Ako presne to funguje je tu:
kód:
http://bits2share.netsons.org/?page_id=4

po uploadnutí si nastavte veľkosť fotografie na 2mpix a kvalitu na vysokú.
V balíčku je aj pôvodný camdriver

Naposledy upravil elvis dne 05.04.07 09:08, celkově upraveno 24 krát.
Zobrazit informace o autorovi Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Uživatelé kteří děkují: Zahi, Trekfox
ondro
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvek #28080 Zaslal: 01.03.07 21:39    Předmět: Citovat

Diky moc az bodem mat cas urcite to vyskusam ,konecne to tu nie kto napisalal pekne polopate. A este ta chcem poprosit daj ten pack sosubormi niekam inam ,nejde mi stahovat z rapidu. Diky mocccc
Zobrazit informace o autorovi Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cibo
Nováček
Nováček

Už. poděkoval: 2x

Poděkoval mu 1 člověk
v 1 příspěvku
Příspěvek #28191 Zaslal: 02.03.07 11:44    Předmět: Citovat

hod to pls niekam inde, lebo rapid je fakt na nic....

+ iPod Touch 3G 8GB fw 3.1.2 blackra1n rc2 tethered jailbreak
sk_wizard
Nováček
Nováček

Příspěvek #28232 Zaslal: 02.03.07 15:24    Předmět: Citovat

ktorým nevonia rapid hodil som vám to sem.
kód:
http://data2.edisk.cz/stahni/27659/k610i.rar_21.99MB.html

keď tak môžete aj podakovať Laughing Laughing Laughing

Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Poděkovali mu 3 lidé
ve 2 příspěvcích
Příspěvek #28233 Zaslal: 02.03.07 15:24    Předmět: Citovat

na žiadosť som k610i pack uploadol ešte na speedyshare a edisk. s nimi by nemal byť problém:
kód:
http://www.speedyshare.com/885170473.html
http://data2.edisk.cz/stahni/18426/k610i.rar_21.99MB.html

Harvy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvek #28266 Zaslal: 02.03.07 17:12    Předmět: HELP Citovat

Prosím o pomoc. Mám SE K610i, mám ho asi 3 týden ale uz od nákupu je v něm firmware "R1GB001". Chtěl bych si nahrát nové menu ale vůbec mi to nejde. Dá se to vůbec nějak?? Prosím o pomoc. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Sam.12
Nováček
Nováček

Příspěvek #28269 Zaslal: 02.03.07 17:37    Předmět: Citovat

Zatial nie, keďže máš CID51

Sony Ericsson W850i
Zobrazit informace o autorovi Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
Harvy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvek #28270 Zaslal: 02.03.07 17:39    Předmět: Takže čekat? Citovat

Takže mám zkusit počkat jestli nekdo ochranu neprolomí?? Confused
Sam.12
Nováček
Nováček

Příspěvek #28272 Zaslal: 02.03.07 17:41    Předmět: Citovat

Nič iné ti ani neostáva.

Sony Ericsson W850i
Zobrazit informace o autorovi Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky ICQ
lukyp
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvek #29142 Zaslal: 06.03.07 10:02    Předmět: Citovat

Ahojte,

ja mam K610 R1ED001, CID 49, RED a je brandovany na Orange.

Robil som uz prve pokusy s tym, ze som si tam pridal JAVA certifikat. Islo to v pohode.
Teraz staci ak nim nejaku aplikaciu podpisem a potom mozem v pravach pre aplikaciu nastavit aby ma to neotravovalo zbytocnymi otazkami typu "telefon chce citat z disku, dovolit?"

Ale stale mi nejde internet (kvoli Orange-u, lebo som presiel na T-Mobile).

Takze sa chystam zrusit brandovanie. Malo by to ist modifikaciou tych dvoch xml suborov (default.xml a customize.xml)

Dufam ze sa to podari ...
elvis
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Poděkovali mu 3 lidé
ve 2 příspěvcích
Příspěvek #29185 Zaslal: 06.03.07 15:50    Předmět: Citovat

čo myslíš termínom zrušiť brandovanie? ak myslíš odstrániť tie orangeovské veci tak to sa len úpravou tých súborov nedá. musíš flashnúť telefón podľa návodu. ak myslíš odstránenie SIM locku, tak to si doma nespravíš. s tým musíš ísť do servisu. vlastne sa čudujem že ak máš telefón od orangeu, že s ním môžeš telefonovať u T-mobile Shocked
sk_wizard
Nováček
Nováček

Příspěvek #29314 Zaslal: 06.03.07 22:59    Předmět: Citovat

k tomu internetu musíš zmeniť nastavenia v telefóne stačí keď pôjdeš na stránku T-mobile a odtiaľ si pošleš nové nastavenia a malo by to ísť
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvek #29340 Zaslal: 07.03.07 08:12    Předmět: Citovat

Teoreticky by malo ist, ale nejde.

Vsetko mi ide, v menu mam ikonky od Orange (to mi az tak nevadi). Ale dolezitejsie je to, ze mi nejde internet.

Mam EASY kartu (O2 este nedosla a uz je marec !), takze mam len CSD (nemam GPRS).

Dal som si tam nastavenia rucne a neslo (teda volalo to na to cislo ale nikam sa nepripojilo).

Nechal som si poslat nastavenia z T-Mobilu, chcelo to nejaky "instalacny kod". Ten nepoznam, takze nic z toho.

Nechal som si poslat nastavenia od Sony pre T-Mobile, tam bol uz kod napisany, ale bola tam moznost iba GPRS a nie CSD. Ale nechal som si poslat GPRS a to nastavilo dobre.

No a bol som s tym v T-Mobile a tam mi na to povedali ze cast telefonu je locknuta a cast nie, teda volanie nie je locknute ale internet ANO.

Ked s tym pojdem do servisu, tak pridem o zaruku.

Takze sa s nim pohram doma sam, skusam nieco pohladat.

Ak dam celkom nove flashe (firmware aj filesystem), tak sa to nezmeni? Stale bude locknuty na Orange?

Brandovanie je ulozene niekde inde, podobne ako IMEI?
Kazampl
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvek #30027 Zaslal: 10.03.07 14:40    Předmět: Citovat

Sorry could you translate text how do flash menu in k610i to English or Polish ??
Phantom
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvek #30109 Zaslal: 10.03.07 20:59    Předmět: pomoc Citovat

je to super, len asi som neschopny, alebo mi neco uslo, kua, nezbavil som sa blokovania na T Mobil Sk, nevedel by nekto ako na to? chcel som aj vyhladavat ale fakt neviem ako sa mam spitat lebo som nikdy pred tym nepotreboval odblokovat na ineho operatora. dik za radu.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra SE-tuning.cz » (DN) DB2020 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku: 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Další
Strana 1 z 22